Vücut Tipiniz Stilinize Yön Versin

14-08-2020 17:37
Vücut Tipiniz Stilinize Yön Versin

 

Proporsiyona Göre Kıyafet Seçimi Nasıl Yapılır?

Her birimizin vücut tipi birbirinden farklı. Kimimiz çok daha ince yapılıyken kimimiz daha geniş hatlara, kimimiz dar omuz ve küçük göğüslere sahipken kimimiz geniş omuz ve büyük göğüslere sahip. Bu noktada, birbirinden ayrı olan vücut tiplerinde her kıyafet aynı şekilde durmayacaktır. Vücut hattınıza uyum sağlamayan kıyafetler ise dilediğiniz o şık ve hoş görünümü elde etmeniz konusunda sizlere destek olamayacaktır. Seçtiğiniz giysilerin sizin yapınıza uyum sağlamaması, sizi olduğunuzdan çok daha kilolu ya da tam aksi çok daha zayıf gösterecektir. Bundan dolayı, doğru bir şekilde giyinmek ve kusursuz bir görünüm elde etmek için vücut tipinizi iyi bilmeniz büyük önem taşıyor.

Aslında hepimizin az çok fikir sahibi olduğu, "benim vücut tipim buna çok daha benziyor” dediği bir tip vardır. Bu noktada, proporsiyonunuzu çok daha iyi tanımanız, şeklinize uyum sağlayan kıyafetler tercih etmeniz için dört farlı tip olan armut, elma, kum saati ve dikdörtgen vücut tiplerini sizler için mercek altına aldık. Peki, Vücut Tipine Göre Kıyafet Seçimi Nasıl Yapılır? Hangi vücut tipi hangi parçaları tercih edebilir? Proporsiyonunuza Uyum Sağlayan Kıyafetler Neler?

Gelin, içerisinde kendinizi özgür hissedeceğiniz, sizi rahat ve huzurlu kılan parçaları birlikte seçelim...

Armut Vücut Tipi

Dar omuzlara, küçük göğüslere ve geniş bir basene sahipseniz, Armut Tipi bir vücuda sahip olduğunu belirtmek isteriz. Bu tip için tercih edebileceğiniz en iyi parçalar basenlerinizi kamufle edenlerdir. Salaş tişört ve gömlekler, uzun hırkalar ve blazer ceketler armut tipi için oldukça iyi bir tercih olacaktır. Bunun yanı sıra, üst giyiminizde hareketli parçalar seçerek ilginin dağılmasını sağlayabilirsiniz.

Elma Vücut Tipi

Geniş omuzlara, büyük göğüslere ve dar bir kalçaya sahip olduğunuzu düşünüyorsanız, Elma Vücut Tipine sahipseniz demektir. Bu noktada, üst giyiminizde dar ve yuvarlak yaka yerine biraz daha salaş ve V yaka parçalar tercih etmek çok daha doğru bir adım olacaktır.

Kum Saati Vücut Tipi

Göğüs ve kalçanızın nerdeyse birbiriyle eşit ve belinizin ince olduğu bir vücuda sahipseniz çok şanslı olduğunuzu bilmelisiniz. Neredeyse her kadının hayalini kurduğu söz konusu Kum Saati Tipinde, pek çok parçayı dilediğiniz gibi kullanmak mümkün. Zira, dar kalıplı elbise veya etekler, skinny pantolonlar tam size göre olacaktır.

Dikdörtgen Vücut Tipi

Kıvrımsız hatlar, omuzlara simetrik kalçalar Dikdörtgen Vücut Tipinin özelliğidir. Omuzlarınızı açıkta bırakacak parçalar, belinizi sıkmayan üstler, askılı elbiseler tercih edebileceğiniz en iyi parçalar arasında yerini alıyor.

Vücut hatlarınıza ve tarzınıza uyum sağlayacak, birbirinden şık ve özgün parçalara Pelekbutik.com adresinden ulaşabilir, dolaplarınıza Pelek Butik imzasına sahip kıyafetler ile ayrıcalık katabilirsiniz.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.